U narednom periodu rover će detaljno istraživati ovaj sjajni objekt na površini Marsa, a iz NASA-e smatraju da je taj sjajni objekat zapravo meteorit, piše Independent.

“Istraživački tim misli da bi mogao biti meteorit jer je tako sjajan, no izgled može zavarati. Zbog toga dokazi moraju da budu izvedeni hemijski”, napisala je Suzanne Schwenzer, jedna od članica tima.

Foto: NASA

Foto: NASA

Objekt je dobio i nadimak “Little Colonsay”. Iako su ga već promatrali i tada došli do zaključka da se radi o jednom od brojnih predmeta koji se nalazi na površini Marsa, sada su odlučili da će ga detaljno istražiti.

Foto: NASA

Foto: NASA

Pored ovog objekta, na Marsu postoji još mnoštvo stijena koje NASA želi da istraži.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com