Lee kaže da je njegov hibridni koncept automobila, koji je osvojio ovogodišnju nagradu Radical Innovation, inače na takmičenju za dizajn u ugostiteljskoj industriji, kombinacija njegovog iskustva u dizajniranju hotela i futurističke tehnologije.

“Iako su se dizajneri automobila fokusirali na razvijanje naprednih verzija konvencionalnih vozila, uvidio sam potrebu da spojim automobile s nekom vrstom arhitekture”, kaže Lee.

Ova ekstremno modernizirana verzija kamp vozila dizajnirana je da prevozi putnike na duže relacije, a ATS je opremljen mnogim elementima koji se nalaze u tradicionalnoj hotelskoj sobi: prostor za spavanje s anatomskim dušekom, radni prostor, mala kuhinja, toalet i zabavna zona za gledanje filmova i igranje igrica.

Isto tako, važno je istaći kako će ovo vozilo biti samo jedan od sastavnih dijelova pokretnog hotela, čije će sobe činiti upravo ova pokretna vozila koja ćete moći “odvojiti” od hotela kada budete željeli krenuti na put.

Ove pokretne hotelske sobe će se naći u prodaji u različitim veličinama, za smeštaj solo putnika, parova ili čitavih porodica, a vozilo će navigirati posebna aplikacija. Naime, putnici će odabrati početnu i završnu tačku svojih putovanja, a mogu programirati vozilo da se zaustavi kod trgovina ili restorana.

Lee trenutno razmatra način napajanja ATS-a. Primarno bi se ovaj hibrid trebao napajati električnom energijom, a kao druga opcija navode se različita goriva koja bi omogućila bezbrižniju vožnju.

Predviđeno je da bi se hibridi ovog tipa u SAD-u mogli početi koristiti do 2021. godine, ali infrastruktura potrebna za njihovo puštanje u sistem javnih puteva neće biti izgrađena ​još najmanje deset godina, piše CNN.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com