Promotori kažu da korištenja drveta, obnovljivog materijala, omogućuje smanjenje emisija ugljendioksida (CO2) u odnosu na beton koji je primarni materijal u gradskim sredinama.

“Korištenje drveta u gradnji pomaže nam da dišemo u boljem svijetu”, rekao je Arthur Buchard koji je inspiraciju za rad na ovom projektu dobio nakon potpisivanja Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama.

Konstruktori kažu da će toranj biti otporan na vatru, jer je u gradnji korišteno lamelirano drvo koje gori samo ako je konstantno izloženo plamenu.

Toranj će biti otvoren u martu naredne godine. Do sada je najviša drvena građevina u Norveškoj bila zgrada Treet u zapadnom Bergenu koja je visoka 49 m.

Mjos toranj sastojat će se od apartmana, hotela, zatvorenog bazena, ureda, restorana i zajedničkih prostorija.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com