Kovanica koju je objavio na svom Instagram profilu očarala je mnoge korisnike ove društvene mreže. Na stražnjoj strani kovanice nalazi se žena koja gleda u viteza, piše Mashable.com.

Vitezov mač se zapravo može izvaditi iz kovanice i radi kao ključ za ono što se nalazi iza zida. Naime, kada se mač ubaci u mali usjek na rubu novčanice, uvlaka u zidu se podiže i otkriva gral.

Osim ovog mehanizma, Booteenove druge kreacije također koriste sličnu vrstu mehanizama kao što je prekidač koji se može pritisnuti na rubu kovanice. Baš kao i kod kovanice s vitezom, drugi dio novčića otvara se nakon aktiviranja prekidača.

Osim kovanica Booteen rezbari i Zippo upaljače koji nemaju ovaj mehanizam. Međutim i oni su veoma lijepi.

Inspiraciju za dizajne na Zippo upaljačima našao je u filmovima “The Nightmare Before Christmas” i “Alien”.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com