Legendarni istraživač, Sir Dejvid Atenborou (David Atenborough) već decenijama donosi detalje i prizore prirode koji mnogi od nas – uživo – skoro sigurno neće imati priliku vidjeti.

Posljednjih godina, prateći napredak tehnologije, legendarni glas i BBC donijeli su nam neke od spektakularnih serija, od kojih neke nose titule “najboljih ikada!” “Planet Earth”, i prva i druga sezona, zapravo su najbolje ocijenjene serije na IMDb-u.

A, sad su ponovo razdrmali serijom “Dynasties”, zbog koje mnogi tvrde da su bili na ivici srčanog udara.

Posljednja epizoda donijela je scenu o kojoj danas priča cijeli internet, a radi se o žestokom napadu čopora hijena na usamljenog lava.

Scene su nemilosrdne, baš kakva i jeste Majka Priroda, a nakon nekoliko minuta žestoke napetosti i kad smo pomislili da od kralja džungle neće ostati ništa, u kadar je ušao njegov brat koji je čuo urlike napadnutog lava i kvota na kladionici se drastično okrenula.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com