Slon Radžu proveo je u zatočeništvu pola stoljeća, a tokom tog perioda njegovi vlasnici su ga držali vezanog lancima, izgladnjivali i tukli. Jedna organizacija za zaštitu životinja uspjela ga je osloboditi, a životinja teška pet i po tona je tom prilikom zaplakala.

Vlasnici, koji su ga držali kao turističku atrakciju od koje su zarađivali, su ga izgladnjavali! Radžu je živio od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Kako bi utolio glad, nekad je čak jeo papir i plastiku, prenosi “Espreso.rs”.

Image result for Raju Elephant Appeal June 2014 1

Nasreću, Radžu je prošle sedmice osjetio ukus slobode. Akcija spašavanja bila je kao u filmu jer su ga pod okriljem noći spasili aktivisti britanske organizacije “Wildlife SOS” za zaštitu životinja u Indiji.

Njegovi spasioci su rekli da je plakao kada su ga oslobodili, a eksperti su potvrdili da slonovi mogu plakati, baš kao i ljudi.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com