ŠANSE da će nad svima nama u budućnosti vladati roboti upravo su se povećale, moglo bi se reći. Naime, tvrtka Boston Dynamics objavila je kratak video svog dvonožnog robota Atlasa kako ne samo trči nego i preskače debla i skače s jedne kutije na drugu.

“Atlas radi parkour”, stoji u opisu videa koji je objavio Boston Dynamics.

”Kontrolni software koristi cijelo tijelo, uključujući noge, ruke i torzo i upravlja energijom i snagom za preskakanje debla i skakanje uz stepenice bez remećenja tempa. Atlas koristi računalni vid kako bi utvrdio svoj položaj u odnosu na vidljive markere kojima se približava i kako bi točno prelazio preko terena”, navodi se dalje.

Ovo je još jedno postignuće male tvrtke iz američke savezne države Massachusetts, koju je Google prošle godine prodao SoftBanku.

Kako piše portal Verge, iako još uvijek nije jasno hoće li tvorci ovog robota pronaći kupce za njega, popis stvari koje Atlas može činiti izgleda zaista impresivno: salto unatrag, otvaranje vrata, pranje posuđa, trčanje po stazi, podizanje kutija, a sada i parkour.

Da li je pravi Terminator blizu?


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com