“Ovo je nevjerovatno mjesto, ali je nažalost teško upravljati njime”, rekao je vlasnik Sam Harris.

Porodica Harris je imala više otoka u okolici, ali su ih vremenom prodavali te im je ostao samo ovaj. Oni nisu živjeli na otoku od 1950. godine, a njime upravlja Samova mama Claire.
Ostrvo je u njihovom vlasništvu od 1869. kada je kupljeno za samo 400 dolara.
“Svi članovi porodice su posjećivali otok, čak su i unuci bili tamo. Razgovarali smo o tome da odselimo tamo i upravljamo otokom kako treba, ali smo tada dobili djecu pa se to izjalovilo”, rekao je Harris dodavši da je odluka o prodaji bila teška za donijeti te da će biti teško oprostiti se od njega.

Image result for pebble island

Porodica nema određenu cijenu koju traži za otok, a voljeli bi ga prodati nekome ko se bavi poljoprivredom.

“Turizam ima veliki potencijal ovdje, a tu je i dosta životinja o kojima se treba brinuti. Na ostrvu se proizvodi dosta vune koja se šalje za Veliku Britaniju tako da je potrebno da ga kupi neko ko će se moći brinuti o svemu tome”, rekao je Harris dodavši da su otvoreni za sve ponude, a da su nedavno dobili najvišu od 200.000 dolara.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com