Naime, nova glista koja zakopava svoju glavu u pijesak nazvana je po američkom lideru, vjerovatno kao odgovor na Trumpove komentare o klimatskim promjenama.

“Glista Donald Trump posebno je podložna utjecajima klimatskih promjena i stoga je u opasnosti od izumiranja, što je direktan rezultat klimatske politike njenog imenjaka”, kazao je Aidan Bell, suosnivač kompanije EnviroBulid koja istražuje novu glistu.

Maleno i slijepo stvorenje živi pod zemljom, a naučnici su opisali sličnosti u ponašanju ove gliste i Donalda Trumpa.

“Zakopavanje glave u zemlju pomaže Donaldu Trumpu kada izbjegava naučni konsenzus o antropomorfnim klimatskim promjenama”, pojašnjava Bell.

Podsjećamo, vodeći svjetski naučnici slažu se da klimatske promjene prvenstveno izazivaju ljudi. Međutim, Trumpova administracija optužila je te naučnike kako imaju političku agendu te da bacaju sumnju u to da su ljudi odgovorni za rastuće temperature na Zemlji.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com