Hakeri su zatražili otkupninu, a ukoliko ne bude isplaćena, prijete da će objaviti još dokumenata koje će imati katastrofalne posljedice po državu.

Objavljeni dokumenti predstavljaju samo dio od 18.000 tajnih dokumenata koji se odnose na terorističke napade u New Yorku izvršene 11. septembra 2001. godine, a za koje se vjeruje da su ukradeni od osiguravajućih kuća, pravnih kompanija i vladinih agencija.

Grupa Dark Overlord je u početku zaprijetila da će objaviti 10 GB podataka ukoliko hakovane firme ne plate otkupninu u bitcoinima. Međutim, u srijedu je grupa objavila da je promjenila “plan kompenzacije” te je omogućila javnosti da plaćanjem u bitcoinima može otključati dokumente. Dan kasnije su hakeri objavili da su dobili bitcoine vrijedne više od 12.000 američkih dolara što je dovoljno da se otključa “layer 1” i nekoliko “checkpointa”. Zaključana su još četiri “layera” koji sadrže još više tajni i materijala koji mogu prouzrokovati štetu, kao i još mnoge “istine”.

Hakeri traže 2 miliona dolara u bitcoinima kako bi objavili “megaleak” nazvan “the 9/11 Papers”. Grupa je dokumente ponudila i teroristima, stranim vladama i medijima.

“Layer 1” dokumenti sadrže uglavnom svjedočenja aerodromskog osiguranja i detalje koji se odnose na isplate osiguranja.

“Gulimo slojeve kao luk. Niko vas ne može spasiti osim nas. Je*eno platite”, poručili su hakeri.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com