Godišnja plata za ovaj, na prvi pogled, posao iz snova je 130.000 dolara, odnosno oko 220.000 KM, piše Guardian.

Objekat je turističko-ugostiteljski pa svjetioničari trebaju znati dobro kuhati, čistiti, pružati razne usluge gostima i organizovati dostavu namirnica.

Također, moraju znati i koristiti brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalne straže Sjedinjenih Američkih Država.

“Posao je svakako primamljiv, ali ima također i dosta posla. Raspored ja naporan. Često traje od ranog jutra do kasno u noć. U opisu posla je vožnja gostiju od i do ostrva, zatim pripremanje doručka i večere te čišćenje”, rekla je Jillian Meeker, svjetioničarka koja napušta ovaj posao, ali i koja će pomagati u intervjuima za buduće svjetioničare.

Meeker je na ostrvu radila s partnerom Cheom Rodgersom, a na intervjuima će tražiti par koji zna podijeliti značajno radno opterećenje na održiv način i koji shvaća da održavanja ostrva znači mnogo više od romantične slike života u svjetioniku.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com