Sve nove i obnovljene javne zgrade u New Yorku sada moraju imati ​​stolove za presvlačenje beba u muškim i ženskim toaletima kako bi oba roditelja imala jednaku mogućnost da se brinu o svojoj djeci.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo najavio je ovaj zakon još u aprilu prošle godine rekavši da “svi roditelji zaslužuju čist i siguran prostor za brigu o potrebama svoje bebe”.

Kako je navedeno u aprilu, novi zakon će se odnositi na restorane, trgovine i državne objekte, piše USA Today.

“Nisu samo mame koje mijenjaju pelene”, izjavio je demokratski senator Brad Hoylman, koji je radio na novom zakonu.

Tokom 2017. godine u New Yorku nagađanja o postavljanju stolova u muške toalete postala su viralna na društvenim mrežama, jer su mnogi očevi dijelili fotografije na kojima presvlače bebe u privatnim toaletima u znak podrške ovoj inicijativi.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com