Tene nazvane Nike Adapt BB imaju samovezujuće pertle koje se stežu i opuštaju pritiskom na dugme koje se nalazi na tenama ili pomoću aplikacije namijenjene smartphoneu.

Tene su dizajnirane za košarku te programirane da zapamte različita podešavanja koja korisnici kasnije mogu brzo mijenjati ovisno o situacijama kao što su odmaranje pored terena ili igranje.

Korisnici će moći prilagođavati svjetlo i preuzimati nadogradnje.

Iz Nikea je saopćeno da će se tene morati puniti, kao i da će uz njih dolaziti punjač. Kompanija planira proširiti ovu tehnologiju na druge sportove i tipove obuće u budućnosti.

Nike je 2016. godine na tržištu ponudio samovezujuće tene inspirisane upravo onim koje je u filmu “Back to the Future Part II” nosio Marty McFly. Nakon toga je uslijedio niz modela samovezujućih tena za sportiste koje su činile seriju HyperAdapt.

Cijena novih Nikeovih samovezujućih tena iznosi 350 dolara.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com