Bill Gates je objavio kako planira prskati čestice u atmosferu na visini od 20 kilometara iznad Zemlje kako bi “zatamnio sunce” i “zaustavio globalno zatopljenje”.

Harvardski znanstvenici, koje financira Bill Gates, pokušavaju kopirati učinke velike vulkanske erupcije da bi blokirali sunčeve zrake i reflektirali ih natrag u svemir, piše DailyMail.

Kao dio eksperimenta vrijednog 3 milijuna dolara, tim sa sveučilišta Harvard “će prskati sitne čestice kalcijevog karbonata u atmosferu 20 kilometara iznad Zemlje.”

Nadaju se da će ti kemijski spojevi imati sličan učinak kao i erupcija vulkana koja oslobađa sumporov dioksid.

Godine 1991, planina Pinatubo na Filipinima je eksplodirala u erupciji, oslobodivši 20 milijuna tona sumpornog dioksida. To je ohladilo planet za 32,9 stupnjeva Fahrenheita (ili 0,5 stupnjeva Celzijusa) u roku od 18 mjeseci.

Tim se nada da će poslati balon kojim se može upravljati, iznad jugozapada SAD-a, prije sljedećeg srpnja. Balon će oslobađati CHEMTRAILSE kalcijevog karbonata ili praškaste krede. Znanstvenici će mjeriti kako to utječe na Sunčevo svjetlo.

Protivnici ovog eksperimenta kažu kako raspršivanje čestica na takav način može oštetiti ozonski sloj i poremetiti obrasce kiše, što bi moglo uzrokovati sušu u nekim područjima, navodi The Times.

I kažu kako takav geoinženjering usmjerava pažnju daleko od smanjivanje emisije stakleničkih plinova.

Iako je ovaj eksperiment kontroverzan, neki smatraju da pokušava oponašati učinke vulkanske erupcije da bi se na održiv način upravljalo globalnim zatopljenjem.

Ova predložena vrsta geoinženjeringa klime naziva se “Stratosferska injekcija aerosola (SAI)”.

Teoretski, ako to bude učinjeno u dužem vremenskom razdoblju – utjecaj ovog eksperimenta može biti velik. Pad temperature za samo 1 stupanj će biti otprilike jednak polovici temperature globalnog zagrijavanja kojeg je Zemlja doživjela od početka industrijske revolucije.

Kao što se može zamisliti, takav eksperiment dolazi s puno kontroverzi, a i javlja se sve više znanstvenika koji su priznali da su pogriješili u proračunima i da globalno zagrijavanje ne postoji.


Novi-Svjetski-Poredak.com


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com