U najvećoj prašumi na svijetu, Amazoni, postoje tarantule koje mogu ubiti i odvući oposuma, objavili su američki znanstvenici u časopisu Amfibije i reptili.

“Uočili smo tarantulu kako stoji na vrhu oposuma, sjeli smo i promatrali”, rekao je znanstvenik sa sveučilišta Michigan, Michael Grundler, koji je tarantulu opisao “velikom poput tanjura”.

Znanstvenici su do sada vidjeli da se tarantule hrane manjim životinjama poput žaba, stoga je “tarantula koja se hrani sisavcem vrlo neočekivani prizor”, napominje Grundler, koji je naglasio kako su slučajno naletjeli na taj događaj.

Tarantulu su primijetili u Peruu u okviru istraživanja hranidbenog lanca i bioraznolikosti u Amazoni.

Ujedno su vidjeli kako se pauci hrane ribama, nose mrtve guštere te obezglavljuju i deru kožu zmijama.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com