Šezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.
Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.

Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra. Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma.

Specijalni porodični momenat zabilježio je fotograf Ariel Panowicz. Par očeva je plakao od sreće kada je vidio svoju kćerku.

“Bitno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama dovoljno dobro zdravstveno da bi bile surogat majke”, kazala je dr. Carolyn Maud Doherty.

Baka se porodila prirodnim putem što je sve iznenadilo. Istakla je kako je vježbala, šetala i bila aktivna te da je sve dobro podnijela.

“Ljudi nisu razumjeli na početku, ali onda su pružili snažnu podršku i kazali su kako je radikalno i nevjerovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli”, kazalo je Matthew.

Njegov suprug kazao je kako su izuzetno sretni što imaju priliku postati roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete imaju gene od obojice.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com