Grupa lovokradica ganjali su nosoroga kada se iznenada pojavio slon koji je napao jednog od njih. Preživjela trojica su uklonila tijelo i pobjegla, ali su a pronašli lavovi koji su ga rastrgali.

Dijelove tijela tražili rendžeri Parka Kruger, a u potrazi je učestvovao i helikopter.

View image on TwitterView image on Twitter
Pronašli su druge tragove koji su doveli do trojice lovokradica koji su uhapšeni, a oduzeto je oružje. Ostaci tijela ilegalnog lovca pronađeni su nakon četiri dana. Ostala je lobanja i odjeća.

“Ulazak u park Kruger ilegalno i pješke nije pametno jer ima mnogo opasnosti, a ovaj incident je dokaz. Bilo je tužno vidjeti kćeri koje tuguju zbog gubitka svog oca pogotovo jer smo uspjeli naći samo malo ostataka njegovog tijela”, kazao je izvršni menadžer parka Glenn Phillips.

Trojica preživjelih lovokradica optuženi su za organizovani kriminal, ilegalni ulazak u posjed, te posjedovanje vatrenog oružja i municije bez dozvole.


Poštovani posjetioci: Oglašavajte se putem naše web stranice i naše FB grupe Nacionalna Geografija koja broji preko 50.000 aktivnih članova, a ujedno je u svojoj kategoriji najkvalitetnija Facebook grupa na jezicima naroda bivše Jugoslavije (grupa promoviše turističke potencijale, prirodne ljepote, egzotične destinacije, hotelski i drugi smještaj i sl.). Unaprijedite vaš business oglašavanjem putem Nacionalne Geografije).

Više informacija možete dobiti putem maila: info@nacionalnageografija.com