Svi su čuli za Nostradamusa i Baba Vangu i njihova predviđanja, ali je malo poznato da je u Njemačkoj u prvoj polovini 20. stoljeća živio vidoviti Alojz Irlmajer (Alois Irlmaier), o čijim se proročanstvima ne priča mnogo.

Velike sile

Priča se da je poslije Drugog svjetskog rata pomogao mnogima da pronađu svoje najbliže. Bio je optužen i za vještičarenja, ali ga je sudija oslobodio kad mu je Irlmajer tačno opisao šta mu je žena radila tog dana i kako je bila obučena.

Alojz je 1950. predvidio treći svjetski rat i, prema njegovim predviđanjima, on je neizbježan, a dodao je kako će se voditi na Mediteranu i Bliskom istoku i ovo područje će biti poprište sukoba velikih svjetskih sila. Prema njegovim predviđanjima, sve će početi ubistvom na Balkanu.

Irlmajer: Prava iskra - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Alojza Irlmajer

– Svi će pozivati na mir. Odjednom će doći do rata na Bliskom istoku, koji će se pojačavati, velike pomorske snage suočit će se s neprijateljem na Mediteranu, a situacija će biti veoma napeta. No, prava iskra bit će zapaljena na Balkanu. Dva čovjeka ubit će trećeg visokopozicioniranog. Oni su plaćeni od drugih ljudi. Jedan ubica je mali i taman, a drugi malo viši, svjetlije boje kose. Mislim da će se ovo dogoditi na Balkanu, ali ne mogu potvrditi. Osveta će ubrzo stići preko velike vode. Nakon tog ubistva, počet će svjetski rat – govorio je Irlmajer.

Zlatni grad

Govorio je i kako će žuti zmaj istovremeno izvršiti invaziju na Aljasku i Kanadu, ali neće daleko stići. Kad zlatni grad bude uništen, rat će početi.
– Godina uoči rata bit će vrlo plodna i bogata. Rat će doći bez upozorenja, preko noći. Vidim prašinu. Vidim tri broja. Dvije osmice i devetku. Ne znam šta oni znače i ne znam datum ili vrijeme kad će se to dogoditi – tvrdio je Irlmajer.